Vraag maar raak!

Wat kan BeeProtect voor mij betekenen?

Vanuit BeeProtect denken en kijken wij graag met jou mee. Ons onderscheidende vermogen is dat we onafhankelijk advies kunnen geven en alle kennis in huis hebben. Neem contact op met onze experts voor meer informatie of om met jouw verpakkingsproces aan de slag te gaan, ze staan voor jou klaar!


Waarvoor dient honingraatkarton?

Honingraatkarton kent diverse varianten en verwerkingsmethoden, waardoor het ingezet kan worden voor diverse toepassingen. Zo kun je honingraatkarton gebruiken om jouw producten beter te beschermen tijdens transport. Honingraatkarton kan ingezet worden als tussenlegger voor pallets, als verpakkingsmateriaal voor onder andere machineonderdelen of huishoudelijke producten, maar ook als schokdemper rondom een afgewerkt product. Kies voor honingraatkarton en ga voor een plasticvrije supply chain.

Op welke manier bespaar ik kosten?

Door onze experts mee te laten kijken naar jouw verpakkingsvraagstuk, tillen we duurzaamheid naar een hoger en maken we jouw verpakkingsproces efficiënter. Dit doen we met een andere grondstof (honingraatkarton) als uitgangspunt. Honingraatkarton is zeer licht in gewicht, wat leidt tot een afname van het totale verpakkingsgewicht, lagere transportkosten en een verminderde CO2 uitstoot tijdens transport. Daarnaast is het productieproces van honingraatkarton effectiever dan dat van EPS. Dit vraagt om minder grondstoffen, waardoor je dus kosten bespaart. Ook op gebied van recycling kunnen besparingen worden gerealiseerd. Recyclagestromen kunnen vereenvoudigd worden omdat er geen noodzaak meer is voor een aparte, gespecialiseerde afvalstroom voor EPS.

Is honingraatkarton duurzaam?

Honingraatkarton is 100% biologisch afbreekbaar, erg goed recyclebaar en gemaakt van hernieuwbare grondstof. Het milieu wordt minder belast door het gebruik van honingraatkarton binnen jouw verpakkingsproces. Daarnaast wordt de keuze voor mono-materiaal in verpakkingen vanuit de EU-wetgeving gestimuleerd. Honingraatkarton draagt het bij aan een plasticvrije supply chain.

EPS is toch ook recyclebaar, wat maakt honingraatkarton dan toch een betere oplossing?

EPS is zeker recyclebaar, maar de recyclebaarheid is afhankelijk van hoe het proces is ingericht. EPS kent namelijk geen reguliere recyclestroom. Door gebruik te maken van kartonnen verpakkingsmateriaal, kan de consument jouw verpakking eenvoudig scheiden in de kartonnagestroom. Dat biedt gemak! Er is dus geen aparte, gespecialiseerde recyclestroom voor EPS meer nodig wat resulteert in een efficiënter proces.

Is honingraatkarton alleen ter bescherming?

Nee, honingraatkarton is een zeer veelzijdig product. Het kan producten fixeren, als tussenlaag dienen, stabiliteit geven, en daarnaast heeft het ook een dempende werking. Doordat honingraatkarton beschikbaar is in meerdere celstructuren, kan het voor diverse toepassingen worden ingezet. Hoe kleiner de celstructuur, hoe meer het karton kan dragen. Zware artikelen kunnen zo op een veilige en stabiele manier worden vervoerd.

Is honigraatkarton op maat te maken?

Honingraatkarton is voor diverse toepassingen te gebruiken en speciaal voor jouw producten op maat te maken. Dit gebeurt middels stansen. Hiervoor worden speciale machines gebruikt die precies de vormen van jouw producten kunnen stansen.

Door op “accepteren” te klikken ga je akkoord met het opslaan van cookies op jouw apparaat voor het verbeteren van websitenavigatie, het analyseren van websitegebruik en om ons te helpen bij onze marketingprojecten. Bekijk onze privacyverklaring.

Delta 57  |  6825 ML  |  Arnhem
beeprotect@bunzl.nl

Bekijk hier onze disclaimer en privacyverklaring

© 2024 Bunzl Retail & Industry B.V.

Intuit Mailchimp logo